Ana Sayfa Muhasebe Hisse devirlerinde sınırlama var mıdır? Bir şirketin hisseleri kaç kez farklı bir...

    Hisse devirlerinde sınırlama var mıdır? Bir şirketin hisseleri kaç kez farklı bir kişiye devir edilir?

    521
    0
    Kuracağımız şirketin özellikle ortak değişiklikleri çok sık olacaktır. Parasını veren ortak olarak giriş yapacak, çıkmak isteyen parasını alıp çıkacaktır. Bunda kanuni bir engel ya da sınırlama mevcut mudur?

    Parasını veren ortak olmaz. Şirket tüzel kişiliğindeki ortaklar hisselerini devir (satış) yaparlar.

    Ortak değişmiş olur. Bir engel yok sınırlama olmaz.


    5 Kişiden oluşan AŞ’den 3 kişi Anonim şirket hisse devir sözleşmeleri ile hisselerinin tamamını devrederek şirketten ayrılmışlardır. Şirket hissedar sayısı ikiye düşmüştür. Ayrılan 2 Kişi yönetim kurulu üyesidir. Yeni bir ortak hisse alarak hissedar sayısı tekrar 3 olmuştur. 
    Kuruluş sözleşmesinde yönetim kurulu üç kişiden oluşur yazmaktadır.  Şuan yönetim kurulu eski üye 1 kişi vardır. Yönetim kurulu kararı ile, yapılacak ilk genel kurula kadar görev yapmak üzere iki üyeyi yönetime alabilir miyiz?

    Ortaklıktan çıkma yönetim kurulu üyeliğini sona erdirmez ve hisse devri tescile tabi değildir. Mevcut yönetim kurulu farklı tarihlerde bir üyenin istifası yerine bir üye ataması ile işlem yapılabilir. Esas mukavelede üç kişi yazılı bu sayının artırılabilmesi için genel kurulca madde tadili ve ilave üye seçimi yapılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRaporlu olan bir personelin istirahat raporunun bildirilmemesinin cezası nedir?
    Sonraki İçerikSerbest Bölgede faaliyet gösteren firmanın maaş promosyonu için bankadan aldığı para için fatura düzenlenecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz