Ana Sayfa Dünya Hırvatistan’da GSYİH Birinci Çeyrekte %0,7 Geriledi

    Hırvatistan’da GSYİH Birinci Çeyrekte %0,7 Geriledi

    383
    0

    Hırvatistan’da 2021 yılının ilk çeyreğinde GSYİH 2020 yılının aynı dönemine göre %0,7 oranında gerilemiştir. 2020 yılının son çeyreğine kıyasla GSYİH %5,8 oranında artış kaydetmiştir.

    2020 yılının birinci çeyreğine göre; 2021 yılının ilk çeyreğine kıyasla, nihai tüketim harcamaları %0,3 gerilemiş, brüt sabit sermaye oluşumu ise %4,6 oranında artış kaydetmiştir. Mal ve hizmet ihracatının %0,9 oranında; ithalatının ise %2,1 oranında gerilediği görülmektedir.

    Sektörel bazda brüt katma değeri oluşturan unsurlara bakıldığında ise, tarım sektörünün %5,9, imalat sanayi sektörünün %4,1 oranında artış kaydettiği, inşaat faaliyetlerinin ise %8,8 artış kaydettiği görülmektedir. Öte yandan, toptan ve perakende ticaret, ulaştırma, depolama, konaklama ve yemek hizmeti faaliyetleri %4,4, finans ve sigorta faaliyetleri %4,2 gerilemiştir. Kamu yönetimi ve savunma, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetlerinde ise %2 büyüme gerçekleşmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Zagrep Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKapanan ve tasfiye edilen şirketlerin %46.4’ü İstanbul’da yer aldı
    Sonraki İçerikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: “Cumhuriyetimizin 100. yılı nükleer enerji ile taçlanacak”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz