Ana Sayfa Haberler Hindistan kaliteli iş olanaklarını ve gelirleri artırmak için reform düzenlemelerini hızlandırıyor

Hindistan kaliteli iş olanaklarını ve gelirleri artırmak için reform düzenlemelerini hızlandırıyor

955
0

Hindistan kaliteli iş olanaklarını ve gelirleri artırmak için reform düzenlemelerini hızlandırmaya başladı

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı rapora göre, Hindistan, vergilendirmeyi basitleştiren, işletme düzenlemelerini hafifleten ve altyapıyı iyileştirmeye yönelik reformların başlatılması için yaşadığı ivme kaybının ardından mütevazı bir toparlanma eğiliminde. Ekonomiyi modernize etmek amacıyla daha fazla reform yapılması ve yüksek kaliteli işlerin yaratılmasını sağlamak için kamu hizmetlerinin ve refahın iyileştirilmesine yönelik tedbirlerin alınması gerekmekte.

Hindistan, son yıllarda küresel ticarete katılımını büyük ölçüde artırmış olmasına rağmen, özel yatırımlar nispeten zayıf kalmaya devam etti, kaliteli iş sıkıntısı nedeniyle istihdam oranı düştü, kırsal bölgelerden gelen gelirler durgunlaştı ve kişi başına düşen gelir eyaletler arasında önemli ölçüde değişti.

Hindistan’ın gayri safi yurt içi hasıla büyümesi, birkaç yıl süren sağlam büyümenin ardından 2019’da %5,8’e düştükten sonra, 2020 yılında %6,2’ye, 2021 yılında ise %6,4’e yükselmesi bekleniyor. Yeterli istihdamı sağlamak ve eşitsizliği gidermeyi sağlamak için gerekli olan büyüme hedefleri artırarak, yatırım ve ihracatı canlandırmak için yapısal reformların hızlanmasını gerekmekte.

Milyonlarca Hintli son yıllarda yoksulluktan kurtulmuş olsa da, çok fazla kişi resmi istihdam avantajına sahip değil ve finansmana çok az erişime sahip. Karmaşık iş yasalarını basitleştirmek için daha fazlasını yapmak, istihdamın büyük çoğunluğunun kayıt dışı olduğu bir ülkede hızla büyüyen ve iyi eğitimli bir genç nüfusun talep ettiği kaliteli işlerin payının artmasına yardımcı olacaktır.

Hindistan Hükümeti, elektriğe, içme suyuna ve kırsal yollara erişimi iyileştirme konusunda bir miktar ilerleme kaydetmiştir. Konut sıkıntısı ve temel olanaklara yetersiz erişim, özellikle kırsal alanlarda, hala düzeltilmeli. Nüfus artışı ve kentleşme, ülke genelinde 40 milyon hane halkını etkilediği tahmin edilen konut baskısını da sorunlar listesine ekleyecektir. Küçük ölçekli kiralama pazarının geliştirilmesi, 2022 yılına kadar tüm Hintliler için bir ev sağlama vaadi sağlanmasına yardımcı olabilir. Son olarak, mülk ve kişisel gelir vergilerinden daha fazla gelir elde etmek, sağlık, eğitim ve sosyal transferlere yapılan harcamaları artırmak için mali alan yaratabilir.


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: http://www.oecd.org/economy/india-step-up-reform-efforts-to-increase-quality-jobs-and-incomes.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşverenlerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak amacıyla sağlaması gereken eğitimde dikkat etmesi gerekenler nelerdir?
Sonraki İçerik5746 sayılı kanun kapsamında sağlanan teknogirişim sermaye desteği nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz