Ana Sayfa Vergi Hibe destekleri hangi hesaplarda takip edilmeli midir?

    Hibe destekleri hangi hesaplarda takip edilmeli midir?

    455
    0


    Firma Anadolu’da bir şehirde fabrika kuruyor. Bunun için tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumundan alacağı hibe teşvikin yarısı banka hesabına yattı. Bu işlemin yevmiye kaydında 102 bankalar karşısında hangi hesap kullanılmalıdır? Vergiye tabi midir? 

    602 HESAP Kullanılır.

    Bağımlı olarak çalıştığım firmanın ana faaliyet konusu bisküvi ve ürünlerinin imalatıdır, firmamız uzun süredir imalat yapmamaktadır. 2020 yılında aktifinde kayıtlı olan fabrika üretim binasını e-fatura ve e-defter sınırlarını aşan bedel ile satmıştır. Muhasebe kayıtlarımıza net defter değerini düştükten ve ilgili hesapları kapattıktan sonra kalan karı 679-Diğer olağandışı gelir ve kar hesabında takibini yaptık. e-fatura ‘ya geçme şartı brüt satış hasılatı 5 milyon TL’yi geçen mükellefler bir sonraki yılın Temmuz ayıdır. İlgili satışımız, ana faaliyet konumuzun dışında olduğu için e-fatura ‘ya geçip geçmeli miyiz?

    E-fatura uygulamasına geçebilmek için kriter hesaplarımız 600-601-602 hesaplarıdır. Bu hesapların bakiyesini kontrol etmelisiniz sağlıklı günler


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAyşe teyze e-ihracata da başladı
    Sonraki İçerikÇalışan personelimize kıdem tazminatı ödeyip, gider yazabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz