Ana Sayfa Vergi Herkes e–İrsaliye kullanmak zorunda mıdır?

Herkes e–İrsaliye kullanmak zorunda mıdır?

Herkes e–İrsaliye kullanmak zorunda mıdır?

869
0

E-irsaliye kullanma mecburiyeti nedir?

E-İrsaliye kullanım mecburiyeti ayrıntısını kavramak için e uygulamalar konusunu içeren 509 seri nolu vuk genel tebliğini incelemenizi öneririz.

Merkezi İstanbul’da imalatı Düzce’de olan bir şirket İstanbul’dan aldığı ufak tefek çeşitli malzemeleri bir kutuya koyarak imalathaneye sevk ediyor. Ancak malzeme çok çeşitli olduğundan her bir cinsi ayrı ayrı yazar ise 3-4 sayfa tutuyor. Ancak bir liste yapıp adet kod nereden temin edildiğini belirtir bir listeyi irsaliyeye ekleyerek ekli liste muhteviyatı …adet kutu olarak irsaliye düzenleyebilir miyiz?

Sevk irsaliyesine sevk edilen mallar irsaliye formatında istenen bilgiler yazılması gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKıdem Tazminatı – Tamamlayıcı Emeklilik Ve Çalışma Hayatına Etkileri-3
Sonraki İçerikYMM ve SMMM’ler ikamet ettikleri adreslerde mesleki faaliyette bulunabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz