Ana Sayfa Vergi Her e-Defter gönderiminde kapanış fişi yapma zorunluluğumuz var mı?

    Her e-Defter gönderiminde kapanış fişi yapma zorunluluğumuz var mı?

    978
    0

    Mükellefimiz e-defter olup 2021 son dönem beratı gönderirken kapanış fişi yapma zorunluluğumuz var mı?

    Elektronik belge ve elektronik defter uygulamaları, yalnızca iş yapış şeklimizi değiştiren uygulamalardır. Bu sebeple kağıt ortamında düzenlediğimiz belge ve defterlerdeki sorumluluk ve yükümlülüklerimiz aynı şekilde elektronik ortamda düzenlenen süreçler için de geçerlidir

    Firmamız tür değişikliğine gidecektir. E-fatura, E-defter ve diğer işlemler için yapmamız gerekenler nelerdir

    Tüzel kişiler için mali mühür temin edilerek sürece başlanmalıdır. 

    Kamu sertifikasyon merkezinden mali mühür temin edildikten sonra e-fatura uygulamasından elektronik ortamda başvuru yapılıp, çalışma yöntemi belirlendikten sonra e-arşiv fatura başvurusu yapılmalı ve e-defter uygulamasına yine elektronik ortamda başvuru işlemleri tamamlanmalıdır. 


    E-defter mükellefinde ve diğer mükelleflerde luca da kayıt yaparken belge türüne e-arşiv fatura, e-fatura, fatura ve irsaliyeli fatura olarak seçim yaparak kayıt yapmaktayız. Ancak kılavuzda sadece fatura yer aldığı için acaba biz hatalı bir işlem mi yapmaktayız, gereksiz detaya mı girmiş olduk?

    E-defter uygulama kılavuzunda 8 adet belge başlığı mevcut bulunmaktadır. 

    Belgelerinizi bu kapsamda düzenlemelisiniz. 

    Belge başlıkları alt kırılımları hakkında Luca ile iletişime geçmelisiniz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTekstil işi yapanlardan bilanço toplamı 25 milyonu geçenler VERBİS’e kayıt olmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikVERBİS kayıt zorunluluğu, şartları ve son tarihi ne zamandır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz