Ana Sayfa Muhasebe Henüz ifa edilmemiş yabancı borçların kur farkı zararları dikkate alınmayabilir mi?

Henüz ifa edilmemiş yabancı borçların kur farkı zararları dikkate alınmayabilir mi?

Henüz ifa edilmemiş yabancı borçların kur farkı zararları dikkate alınmasa ne olur?

666
0

Aşağıdaki maddeye istinaden yapacağım hesaplamada kur farkı zararlarını dikkate almayacağım ancak kur farkı gelirlerini dikkate alabilir miyim? Yoksa kur farkı zararı dikkate alınmaz ise aynı şekilde kur farkı gelirlerini de dikkate almama gibi bir durum mevcut mudur?

GEÇİCİ MADDE 1- (1) 1/1/2023 tarihine kadar, Kanunun 376’ncı maddesi kapsamında sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararları dikkate alınmayabilir.

Düzenlemenin özü kur farkından doğmuş olan suni zararın işletmelere vereceği zararı en aza indirgemektir. Bu çerçevede kur farkı gelirlerine değinmemiş olan düzenleme dikkate alınmadan mali düzenlemelere göre işlemlerin yapılmasının yerinde olacağını değerlendirilmektedir.

İTO için yazılacak rapor ekine belge koymanıza gerek olmadığı gibi raporda bahsi geçen konulara değinerek öz varlık hesaplaması ve bilgilendirmesi yapılabilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Borca Batık Veya Sermaye Kaybı Bulunan Şirketlerin Alacakları Önlemler

Anonim şirketleri temsil eden yönetim kurulu şirketin sermayesinin kaybı ve borca batık olma durumunda…

ir firmanın borca batık olduğunu bilançodan nasıl anlayabiliriz?

Önceki İçerikTürk Eximbank İhracatçıya 380 Milyon Avroluk Yeni Kaynak Sağlayacak
Sonraki İçerikHaziran ayında bir önceki aya göre hizmet sektörü güven endeksinde %8,5 artış oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz