Ana Sayfa Çalışma Hayatı Haziran ayı içerisinde işe aldığımız personelin deneme süresi içerisinde işveren tarafından çıkışını...

Haziran ayı içerisinde işe aldığımız personelin deneme süresi içerisinde işveren tarafından çıkışını yapabilir miyiz?

Haziran ayı içerisinde işe aldığımız personelin deneme süresi içerisinde işveren tarafından çıkışını yapabilir miyiz?

580
0

04.06.2020 de bir çalışan işe aldık. İş sözleşmesi yapıldı. Deneme süresi 2 ay işçinin çalışması beğenilmedi. Bu sebeple işine son verilmek isteniyor. Deneme süresi içinde olduğu için herhangi bir tazminat vermeden hangi çıkış nedeni ile çıkış verilebilir?

Yapılamaz. Deneme süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından feshi, fesih yasağı kapsamındadır. Yapılırsa bir asgari ücret İPC’si bulunmaktadır. İşçinin istifa etmesi gerekmektedir.

Kısa çalışma suresinin 1 ay uzatılması sonucunda 23/06/2020 tarihinde kısa çalışması biten işçinin kısa çalışma ödeneğinin uzatımı 01/07-31/07 tarihinde geçerlidir. 23/06 -30/06 arasındaki boşluğu bildirgede nasıl göstereceğiz?

Haziran ayı bakiye kalan günler için nakdi ücret başvurunda bulunabilir ve eksik gün kodu 29 olmalıdır. 01.07.2020 ila 30.07.2020 arası tekrar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicari Promosyon olarak verilen aracın VİV. karşısındaki durumu
Sonraki İçerikİşveren tarafından ödenen özel sağlık poliçesi primlerinin vergi matrahına brüt olarak iblağ edilip edilmeyeceği ve indirim konusu yapılıp yapılmayacağı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz