Ana Sayfa Duyurular Haziran 2020 döneminde beyaz eşya üretimi yüzde 25,2 oranında arttı

Haziran 2020 döneminde beyaz eşya üretimi yüzde 25,2 oranında arttı

526
0

İMALAT SANAYİİ KAPASİTE KULLANIM ORANI (KKO)

2020 yılı Haziran ayı imalat sanayii kapasite kullanım oranı anketi sonuçlarına göre imalat sanayii KKO yüzde 66 seviyesinde gerçekleşmiştir. Haziran ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı da bir önceki aya göre 3,1 puan artarak yüzde 65,8 olarak gerçekleşmiştir.

Böylece, kapasite kullanım oranı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 63,4 olmuştur. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı ise yüzde 63,5 seviyesine gerçekleşmiştir.

BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜ ÜRETİMİ VE SATIŞLARI

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği verilerine göre Haziran 2020 döneminde beyaz eşya üretimi yüzde 25,2 oranında artmıştır. Beyaz eşya ihracatı Haziran ayında yüzde 0,3 oranında, beyaz eşya ithalatı yüzde 17,2 oranında azalmıştır. Beyaz eşya sektöründeki yurtiçi satışlar Haziran ayında yüzde 14,5 oranında artmıştır. Haziran ayındaki üç aylık hareketli ortalamalara göre ise yüzde 1,2 azalmıştır. Haziran ayında yerli firmaların yurtiçi beyaz eşya satışlarının toplam beyaz eşya üretimine oranı yüzde 36,3 ile son beş yıl ortalamaları olan yüzde 31,8’in üzerine çıkmıştır.


Kaynak: Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirketler huzur hakkı ödemesi yapabilmek için aldıkları kararları tescil ettirmeli midir?
Sonraki İçerikİhracatın ithalatı karşılama oranı % 90,9 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz