Ana Sayfa Hızlı Bilgi Havalimanlarında görevli personellerin Covid-19 Virüsüne karşı alması gereken önlemler nelerdir?

Havalimanlarında görevli personellerin Covid-19 Virüsüne karşı alması gereken önlemler nelerdir?

613
0

Uluslararası havalimanlarında;

Üst aramasında görevli kişiler, görevleri sırasında aşağıdaki kişisel koruyucu ekipmanları kullanması sağlanmasıdır.

  • Tıbbi maske
  • Eldiven
  • Kullan-at yüz/göz koruyucu (gözlük/siperlik vb.)

Pasaport kontrolünde görevli kişiler görevleri sırasında aşağıdaki kişisel koruyucu ekipmanı kullanmalıdır.

  • Eldiven

Not: Pasaport kontrol memurlarının pasaport kontrolünü gerçekleştirdiği cam kabinlerdeki camekân ile bank arasındaki yüksekliğin gözden geçirilmesi, bu mesafenin pasaport kontrolüne gelen yolcu ile kontrol memurunun korunmasız yüz yüze gelmesine neden olacak şekilde dizayn edilmesi durumunda, camekanların yeniden düzenlenmesi ve bu düzenleme yapılana kadar pasaport kontrolünde çalışan kişilerin eldivene ek olarak

  • Tıbbi maske
  • Kullan-at göz koruyucu (siperlik/gözlük vb.) kullanması sağlanmalıdır.

Yukarıda kullanılması gerektiği belirtilen ekipmanlar görevlinin aktif olarak görevini yaptığı sırada kesintisiz olarak kullanılmalıdır. Görevlinin iş mahallinden dinlenmek üzere yerinden ayrılması halinde(çay, yemek vb.) kullanılan ekipman çıkartılır ve uygun şekilde evsel atık kutusuna atılır. Ayrıca maskeler nemlendikçe ve kirlendikçe yenileri ile değiştirilmelidir. Kişisel koruyucu ekipmanların giyilmesi ve çıkartılması sonrasında her seferinde uygun el temizliği sağlanmalıdır. Kullanılan malzemeler çıkartıldıktan sonra tekrar kullanılmamalıdır. İş mahallinde aktif mesaiye dönülürken yeni kişisel koruyucu ekipman kullanılır.


Kaynak: Hsgm.saglik.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEşine ait gayrimenkulde faaliyet gösteren ve kira ödemesi yapmayan gerçek kişiler muhtasar beyannamesinde emsal bedel üzerinden stopaj bildiriminde bulunacak mıdır?
Sonraki İçerikT.C Ulaştırma ve Alt yapı bakanlığının Korona virüse karşı aldığı tedbir ve önlemler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz