Ana Sayfa Muhasebe Hatalı olan E- İrsaliyeyi iptal edebilir miyiz?

Hatalı olan E- İrsaliyeyi iptal edebilir miyiz?

Hatalı olan E- İrsaliyeyi iptal edebilir miyiz?

1804
0

E-fatura ve e-irsaliyeye kayıtlı mükellefi olan firma, e-fatura mükellefi olan müşterilerine ne şekilde irsaliye düzenlemelidir?

E-irsaliyeye kayıtlı olan bir mükellefe e-irsaliye düzenlemelisiniz.

Bu konuda çalışma yönteminize göre; Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 29 Şubat tarihli uygulama kılavuzunu incelemeniz bu konuda faydalı olacaktır.

E-irsaliyeyi basit usulde çalışan müşterilerimize kesmekteyiz. Hatalı olan e-irsaliyeyi basit usuldeki müşterilerimiz iptali gerçekleştirememektedirler. Nasıl bir yol izlenmeliyiz?

E-İrsaliye belgesinin iptali söz konusu değildir. Bununla birlikte malın fiili sevkinden önce, malın muhteviyatının ya da alıcının hatalı olduğunun tespiti durumunda, alıcı tarafından e-İrsaliye muhteviyatının tamamına “irsaliye yanıtı” ile “red” yanıtı verilebilir.

Özel entegratör ile çalışıyorsanız entegratörünüz ile görüşmelisiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEngellilerin Engel Durumuna Göre Otomatik Vitesli Araçları için Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Var mıdır?
Sonraki İçerikSağlık kurulu raporu bulunan engelli adına kayıtlı minibüs MTV’den muaf mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz