Ana Sayfa Vergi Hastanelerde sözleşmeli çalışan doktorların vermesi gereken beyannameler nelerdir?

Hastanelerde sözleşmeli çalışan doktorların vermesi gereken beyannameler nelerdir?

715
0
Hastanelerde sözleşmeli çalışan doktorların vermesi gereken beyannameler nelerdir?


Hastanelerde sözleşmeli çalışan ve hak edişleri karşılığı makbuz kesen
doktorların muhasebesini tutmak istiyoruz. Aylık ve yıllık verilmesi gereken beyanlar nelerdir?

Doktorların diğer mükelleflerden farkı yoktur. KDV, Muhtasar, Geçici vergi ve Yıllık GV Beyannamesi vermek zorundadır. Sağlık hizmetlerinde uygulanacak KDV oranı % 8’dir.

Diğer taraftan Hekimlerin Kredi kartı ile yapacakları tahsilatlar için bankalardan özel donanımlı POS cihazı alacaklar Pos cihazı S.M.Makbuzu üretmektedir.

379 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile serbest meslek faaliyeti icra eden hekimlerin (diş hekimleri ile veteriner hekimler dâhil), iş yerlerinde anılan Tebliğde belirtilen özellikleri haiz kredi kartı okuyucuları (POS) bulundurmaları ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde bu cihazları kullanmaları zorunluluğu getirilmiş ve bu cihazlarla düzenlenecek POS belgelerinin, anılan mükelleflerce yürütülen serbest meslek faaliyetlerinde Vergi Usul Kanunu uyarınca düzenlenmiş “serbest meslek makbuzu” olarak kabul edilmesi uygun görülmüş ve bu uygulama 01/09/2008 tarihinde başlamıştır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Doktorların Türkiye’de ikametgâh eden yabancı uyruklu kişilere verdiği hizmetlere ilişkin düzenleyeceği makbuz istisna kapsamında mıdır?

Muayenehanelerde doktorların verdiği hizmet ve işlemlere ilişkin düzenlenecek faturalarda KDV oranı nedir?

Serbest Meslek Erbabı Doktorların kullandığı özel POS cihazı için bir üst sınır var mıdır?

 

Önceki İçerik2018 IV. çeyrekte 9 milyon 333 bin kişi seyahate çıktı – TÜİK
Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu – 06.05.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz