Ana Sayfa SGK Hasta yatış belgesi ile SGK sisteminde personel raporlu gösterilir mi?

    Hasta yatış belgesi ile SGK sisteminde personel raporlu gösterilir mi?

    2 güne kadar olan istirahat sürelerinin ücretini işveren öder mi?

    674
    0

    Müşterimin çalışanı 17.05.2021 tarihinden bu yana hastanede yatarak tedavi görmektedir ve taburcu olacağı tarih belli değildir. Hastane taburcu olduğu tarihte 17.06.2021 başlangıç tarihli istirahat raporu düzenleyeceğini söylemiş. Vizite sisteminde görülen herhangi bir istirahat raporu halen yoktur. 2021/06 dönemi APHB’ de bu işçinin eksik gün nedenini (01) kodu ile verilmesi uygun mudur?

    Hasta yatış belgesi vardır. Doktorunun da rapor girişi yapması gerekir. Raporu isteyiniz. Geriye dönük rapor girişi olmayacaktır. İşleminizde bir yanlışlık söz konusu aksi halde eksik gün nedenini işe gelmeme olarak değerlendireceğinizi belirtiniz.

    SGK Raporu alan personelin gün sayısında rapor günü kadar İstirahat giriyoruz. 

    Örneğini Nisan 10 gün rapor 20 Gün Çalışma 10 Gün istirahat nedenli ile çalışmamıştır rapor. Ancak kurum 8 gün ödeme yaptığından dolayı biz personelin 2 günlük kaybını vermek istiyoruz. Bunu Bordro ve Bildirgede Bordroda EK Kazanç Sütununda Bildirgede Prim bölümünde göstersek sorun olur mu?

    İşverenin SGK’nın ödemediği günler için atıfet kabilinden ödeyeceği bu ücretin ek kazanç sütununda gösterilmesi doğru olacaktır.

    İki günden fazla rapor alan çalışan bordrosunda raporlu gösterilmeyip tam ay çalıştığı gösterilip ücret ödenebilir mi?

    Rapor onaylanıp çalışmadığına dair bildirim girişinden raporlu sürede çalışmamıştır işaretlenip tam ay prim ödenebilir.

    Belirli süreli iş sözleşmesi olan personelimizin 6 aydır süren Uzun süreli raporu var.

    Personel çıkışı ile ilgili Pandemi çıkış yasağı nedeniyle Sağlık nedeniyle çıkış yapılamıyor. Belirli Süreli iş sözleşmesi ise doluyor. Çıkış işlemi yapılabilir mi? Belirli süreli Sözleşmesi olan personelin sözleşme bitiş tarihi zamanında Sağlık raporu olması durumunda çıkış hangi tarihte yapılır?

    İşçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerinde istirahat (rapor) kullanması, dolayısıyla da işe gelmemesi sebebiyle işveren için iş sözleşmesini fesih hakkı yani işçiyi işten çıkarma hakkı; 

    İstirahat (rapor) süresinin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre İş Kanunu’nun 17nci maddedeki bildirim (ihbar) sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar. 

    Yani daha açık bir anlatımla istirahat süresinin;

    – İşyerindeki kıdemi 6 aydan az olan işçi için 8 haftayı, 

    – İşyerindeki kıdemi 6 aydan 1.5 (bir buçuk) yıla kadar olan işçi için 10 haftayı,

    – İşyerindeki kıdemi 1.5 (bir buçuk) yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için 12 haftayı, 

    – İşyerindeki kıdemi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 14 haftayı, aşması halinde işverenin iş sözleşmesini feshetme yani işçiyi işten çıkarma hakkı doğar. 


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternet üzerinden mal ve hizmet satışına aracılık eden firmalar e-fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?
    Sonraki İçerikYurt içi üretici fiyat endeksi 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %38,33 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz