Ana Sayfa Vergi Hasılat esaslı vergilendirmede araç satış karları hasılata eklenir mi?

    Hasılat esaslı vergilendirmede araç satış karları hasılata eklenir mi?

    847
    0
    Hasılat esaslı vergilendirmede 25 Nolu KDV tebliğine göre alıcılara düzenlenen belgelerde gösterilen KDV hasılata eklenecektir. Araç satış karı veya araç satış bedeli de hasılata ilave edilmeli midir?

    Hasılat esaslı vergilendirme usulüne tabi mükellefler kendilerine yapılan teslim ve hizmetler dolayısıyla hesaplanarak düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde gösterilen KDV ile 2 No.lu KDV beyannamesiyle tevkif suretiyle ödedikleri KDV ve ithal ettikleri mal ve hizmetler dolayısıyla ödedikleri KDV’yi indirim konusu yapamazlar. 

    Bu kapsamdaki mükellefler, indirilecek KDV tutarları ile hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre beyan ederek ödedikleri KDV tutarlarını, işlemin mahiyetine göre gider veya maliyet olarak, yaptıkları teslim ve hizmetler dolayısıyla alıcılar için hesapladıkları ve düzenledikleri belgelerde gösterdikleri KDV’yi ise gelir olarak dikkate alırlar. 

    Araç satış karı veya araç satış bedeli de hasılata ilave edilecektir.



    Basit usule tabi mükellefler ticari araç satışında fatura düzenlemeli midir?

    Basit usulde ticari araç satışında fatura düzenlenecektir. KDV istisnası uygulandığı için faturada KDV hesaplanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited Şirketlerde Pay Defterleri ve Değer Artış Kazancının Tespitine İlişkin Kurallar
    Sonraki İçerikKime gelişmiş ülke denir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz