Ana Sayfa Ülkeler Hangi Yabancı Havayolu Şirketi İflas Etti?

Hangi Yabancı Havayolu Şirketi İflas Etti?

1358
0

İngiltere’nin en büyük beşinci havayolu şirketi olan Monarch Airlines, aldığı şok kararla uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Bu iflas, İngiliz havacılık tarihinin en büyük iflası oldu. İleriki tarihlere yönelik 300 bin rezervasyon iptal olurken, halen ellerinde dönüş bileti olan 110 bin yolcunun da yurtdışından nasıl getirileceği merak konusu oldu.

Konu hakkında açıklama yapan İngiltere Uluştırma Bakanı Chris Grayling, kararla ilgili olarak, “Beklenmedik bir duruma karşı beklenmedik bir karşılık” ifadesini kullandı.

Şirketin iflas sürecini yöneten KPMG’nin yaptığı açıklamalar göre de; bütün uçuşların durdurulduğu ve ülke dışındaki yolcuların 2 hafta içerisinde geri döndürüleceği belirtildi.

Monarch Airlines 5 Haziran 1967’de kuruldu. Yarım asırlık şirket, İngiltere’nin önde gelen oyuncuları arasında yer alıyordu. Geçen yıl İngiltere’den 40 farklı bölgeye 6 milyondan fazla yolcu taşıyan Monarch Airlines’ta 2 bin 500 kişi çalışıyor. Şirket geçtiğimiz yıl 214 milyon pound zarar açıklamıştı.

Taşıdıkları yolcu sayısının geçen yıla kıyasla %14 düştüğünü kaydeden şirketin genel müdürü Swaffield, cirolarının da 100 milyon sterlin azaldığını belirtti. CAA ise yurtdışında uçuşlarını bekleyen 110 bin Monarch müşterisinin İngiltere’ye getirilmesi için 30 uçağın ayarlandığını duyurdu.

Kaynak: İngiltere Sivil Havacılık Kuruluşu (CAA)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYeni Nesil Yazar Kasa Kullanma Mecburiyetine İlişkin 483 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği Resmi Gazete’de Yayımlandı.
Sonraki İçerikBaşbakan Yıldırım: Son 10 Yılda İstihdama Katılım %55 Oranına Yükseldi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz