Ana Sayfa Vergi Hangi Konaklama Tesisleri Verginin Kapsamına Girer?

    Hangi Konaklama Tesisleri Verginin Kapsamına Girer?

    206
    0

    Verginin uygulanmasında, konaklama tesisleri bakımından herhangi bir sınırlandırma yoktur.

    İşletme belgesi olup olmadığına bakılmaksızın, konaklama hizmeti sunan bütün tesislerde verilen hizmetler konaklama vergisine tabidir.

    Aşağıda belirtilen tesislerde verilen geceleme hizmetleri ve bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler, konaklama vergisine tabidir.

    Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alan;

    • Oteller, tatil köyleri, butik oteller, özel konaklama tesisleri, moteller, pansiyonlar, apart oteller,
      • Sağlıklı yaşam tesisleri ile bünyesinde konaklama tesisi bulunan termal tesisler,
      • Çiftlik evi, köy evi, yayla evi, dağ evi, kampingler, konaklama amaçlı mesire yerleri,
      • Turizm kompleksleri, tatil merkezleri, eğlence merkezleri, personel eğitim tesisleri, özel tesisler gibi geceleme hizmeti de sunan diğer tesisler.

    Lojman olarak tahsis edilenler hariç olmak üzere; her ne ad altında ve sürede olursa olsun kamu ya da özel sektörün tasarrufunda olan yerlerde personelin konaklaması için ayrılan misafirhane, konukevi, dinlenme tesisi, kamp gibi tesisler,

    İlgili mevzuata göre işletilen uygulama otelleri,Yukarıda sayılanlar dışında kalan, turizm işletmesi belgesi ve/veya işyeri açma/ işletme belgesi olup olmadığına bakılmaksızın geceleme hizmeti sunan diğer tüm tesisler.

    Sosyal Hizmetler Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde tanımlanan sosyal hizmet kuruluşlarınca korunmaya, bakıma ve yardıma ihtiyacı olanlara verilen geceleme hizmetleri ile herhangi bir geceleme hizmeti sunulmayan, mola noktaları gibi tesislerde verilen hizmetler konaklama vergisinin konusuna girmez.


    Kaynak: GİB Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonaklama Vergisine tabi olan hizmetler nelerdir?
    Sonraki İçerikÇadır ve Karavanlardan Konaklama Vergisi Aranır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz