Ana Sayfa Muhasebe Hangi kitap ve süreli yayınlar KDV’den muaf tutulmuştur?

Hangi kitap ve süreli yayınlar KDV’den muaf tutulmuştur?

1447
0

18.01.2019 tarihinde resmi Gazete’de yayınlanan Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayıncılık sertifikası verilmiş yayıncılar tarafından yapılan kitap ve süreli yayınların teslimi KDV den müstesna tutulmuştur.
TÜRMOB 01.02.2019 olarak kanunun uygulanacağı yorumunu yapmıştır. Uygulanacak bu kanun kitabın yayımından, nihai tüketiciye kadar olan tüm süreçlerinde KDV istisnası uygulanacak mıdır?

Nihai tüketiciye kadar olan tüm süreçlerinde KDV istisnası uygulanır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-gazete, E-kitap, E-dergi satışları için kdv oranı 01.01.2019’dan itibaren % kaç olarak uygulanacak?

 

e-gazete, e kitap, e-dergi satışları için kdv oranı 01.01.2019’dan itibaren %18 olarak uygulanacak. – 19.12.2018

 

DIŞ TİCARET MUHASEBESİ – e-kitap

 

 

Önceki İçerikİade almak istemediğimiz banka faiz stopajlarını hangi hesaba gider yazabiliriz?
Sonraki İçerikHisseli mülk sahiplerini Ba formunda ayrı ayrı mı bildireceğim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz