Ana Sayfa Mevzuat Hangi ithalat işleminde ihtisas gümrüğü uygulaması yapılmaktadır?

Hangi ithalat işleminde ihtisas gümrüğü uygulaması yapılmaktadır?

672
0

İhtisas gümrüğü uygulamasına konu kaç türlü gümrük işlemi vardır?

İhtisas gümrüğü uygulamasına konu gümrük işlemlerini esas itibariyle serbest dolaşıma giriş işlemleri oluşturmakla birlikte, giriş, ithalat, dâhilde işleme izni, ihracat ve çıkış ile toplamda 6 çeşittir.
Hangi İthalat İşlemlerinde İhtisas Gümrüğü Uygulaması Yapılmaktadır?

Bakanlığımızca otomotiv, tekstil, petrokimya, ham petrol, akaryakıt, LPG, doğalgaz, elektrik, gübre, atık, metal hurda, telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanları, pil, akümülatör, çakmak, porselen ve seramikten sofra ve mutfak eşyası, düz cam, halı, deri ve deriden mamul eşya, ayakkabı, mobilya, küçük ev aletleri, alkollü içki ve çay ithalatında ihtisas gümrüğü uygulaması yapılmaktadır.

 


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirketler mevcut defterlerini ara tasdik yaparak kullanmaya devam edebilir mi?
Sonraki İçerikDoktorlar E- Serbest meslek makbuzu kullanmaya başladıklarında özel donanımlı pos cihazı kullanmaya devam edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz