Ana Sayfa Mevzuat Hangi illerden sınır ticareti yapılabilmektedir?

Hangi illerden sınır ticareti yapılabilmektedir?

820
0
Sınır Ticareti nedir?

1- 12.2008 tarihli ve 2008/14451 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki “Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Karar” kapsamında yer alan illerin ihtiyaçlarının bir kısmının, sınır komşusu ülkelerden ithalat yoluyla daha düşük maliyetle karşılanması ve bu illerimizden ihracatın artırılması suretiyle söz konusu illere ekonomik canlılık kazandırılması amacıyla yapılan ticari işlemlerdir.
Sınır ticaretinin ayrıca Sınır Ticaret Merkezlerinden de yapılması mümkündür. 

2- Hangi illerden sınır ticareti yapılabilmektedir?
Sınır Ticareti yapılabilecek iller  2008/14451 sayılı Kararın 2. maddesi ile belirlenmiştir.İlgili Karar kapsamında;
Artvin
Ardahan
Iğdır
Ağrı
Van
Hakkari
Şırnak
Mardin
Şanlıurfa
Kilis
Gaziantep ve Hatay illerimizde sınır ticareti yapılabilmesi mümkündür.Bu iller Bakanlar Kurulu Kararı’nda karşılarında gösterilen ülkelerle sınır ticareti yapabilirler.

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

 

Sınır Ötesi Alacakların Tahsilinde “Avrupa İlamsız İcra Takibi” Ve “Avrupa Ödeme Emri” Nin Düzenlenmesi

 

 

Önceki İçerikI. Dünya Savaşı Sonrası Arabistan (Dünya Tarihi / Yakın Tarih (20. Yüzyıl))
Sonraki İçerikPlastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine ilişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar (25.03.2019)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz