Ana Sayfa Çalışma Hayatı Hamilelik nedeniyle bir çalışanımızı rapor süresi içerinde işten çıkartabilir miyiz?

Hamilelik nedeniyle bir çalışanımızı rapor süresi içerinde işten çıkartabilir miyiz?

882
0
Hamilelik nedeniyle bir çalışanımızı rapor süresi içerinde işten çıkartabilir miyiz?

Bir öğretmeni hamilelik nedeniyle işten çıkarabilir miyiz? Çıkarmamız halinde bunu işverene bir yaptırımı var mı? Tazminatı farklı mı hesaplanır? İşe iade davası ile karşılaşabilir miyiz?

Eşit davranma ilkesi Madde 5 – (Ek: 6/2/2014-6518/57 md.) İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz.

İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz.

İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz.

İşçinin hamilelik nedeniyle işten çıkarılması haklı neden olmayıp işçi lehine tazminat hakkı doğurur. Eğer çalışan sayınız 30 ve üzeri ise işçinin işe iade davası açma hakkı vardır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Hastalık sebebiyle uzun süre rapor kullanmak zorunda kalındığında, bu durumdan yıllık izin hakkı nasıl etkilenir?

Hafta içi çalışma günlerinde raporlu olan kişi hafta sonu günü için maaş almaya hak kazanır mı?

İşten çıkarken kullanılmayan izinlerin ücretleri nasıl hesaplanır?

 

Önceki İçerikElektronik Ürün Senedi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Sonraki İçerikÜrün İhtisas Borsasının Kuruluş, Faaliyet, İşleyiş ve Denetim Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz