Ana Sayfa Ekonomi Ham petrol fiyatları son 4 yılın zirvesinde

Ham petrol fiyatları son 4 yılın zirvesinde

678
0
Ham petrol fiyatları son 4 yılın zirvesinde

Ham petrol fiyatları son dört yılın zirvesine çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’ın ham petrol ihracatı üzerine yaptırımları ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısından çıkan sonuç bu artışta etkili oldu.

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 81.59 dolara çıkarak yeni rekora imza attı.

Böylece Brent petrolün varil fiyatı 24 Kasım 2014 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 72.36 dolardan alıcı buluyor.

Cezayir’de geçtiğimiz pazar günü yapılan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında üyeler ve Rusya’nın, ABD’nin üretim artışı talebini net bir dille reddetti.

ABD’nin İran’a uygulayacağı yaptırımlar nedeniyle piyasada oluşacak arz sıkıntısının karşılanamayacağı endişesi de fiyatlardaki yükselişi destekliyor.

Böylece ard arda son beş çeyrekte petrol fiyatları yükselmiş oldu. Altı çeyrek boyunca artan petrolün varil fiyatı 2007 yılının başında 147 dolara ulaşarak rekor kırmıştı.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. MuhasebeNews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikZaman Kitabı – (Kitap Özeti)
Sonraki İçerikABD-İran krizi: Petrolün varili 100 doları görecek uyarısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz