Ana Sayfa Muhasebe Hallerde ödenen rüsum ücreti malın maliyetine eklenebilir mi?

    Hallerde ödenen rüsum ücreti malın maliyetine eklenebilir mi?

    Gelecek yıl kira gelirlerinin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

    2879
    0
    Perakende satış yapan mükellefimiz meyve sebze satışlarına da başladı. Meyve sebze alım faturalarının muhasebeleştirilmesi hakkında yardımınızı rica etmekteyim. Takıldığım iki husus var; Rüsum ücreti var. Bu noktada ne yapacağıma karar veremiyorum. Bir de bazı faturalarda sebze ve meyvelerde %0 Kdv’li oluyor. Bunu da nasıl muhasebe kaydı yapabilirim? Son olarak yine bazı faturalarda yükleme gideri, kap giderleri oluyor; bunları malın maliyetine ekleyip KDV’sini düşmem doğru olur mu?

    Rüsum ücreti 153 hesaba yazılır.

    KDV’de % 0 diye bir oran yok.

    KDV’ye tabi olmayan işlemler veya İstisna vardır.

    KDV’ye tabi olmayan mal ve hizmet alımları ilgili hesaba yazılır KDV ile ilgi işlem yapılmaz.

    Depozitosuz kaplar için ödenen bedel gider hesaplarına yazılır.

    Gelecek yıl kira gelirlerinin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

    380 ve 480 hesaba yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKurumlar vergisi mükellefleri aktifine kayıtlı arsa satışlarında düzenleyecekleri faturada KDV hesaplamalı mıdır?
    Sonraki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler başka bir işyerinde de çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz