Ana Sayfa Çalışma Hayatı Hafta sonu şantiyemizde çalışacak olan personeller için çalışma izni almalı mıyız?

    Hafta sonu şantiyemizde çalışacak olan personeller için çalışma izni almalı mıyız?

    548
    0
    Şantiyemizde hafta sonu çalışacak işçilerimiz için (pandemi nedeniyle) sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı çalışma izni almamız gerekir mi? 

    Yeni tedbirler kapsamında yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamadan muaf tutulacak olan çalışanlar ise çalışma belgeleri ile işyerlerine gidebilecektir. iş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar bu uygulamadan istisna tutulmaktadır. 

    Çalışma izni SGK kaydı,e devlet sistemi üzerinden alınabilmektedir.


    Egzoz emisyon ölçümü yapan bir mükellefin hafta sonu sokağa çıkma yasağında çalışmak için izin alması mümkün müdür?

    Konu hakkında kaymakamlıktan bilgi alınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Yılında elde edilen Eurobond faiz gelirleri 2021 Mart ayında beyan edilecek mi?
    Sonraki İçerikTüketici Güven Endeksi Ocak ayında % 83,3 Şubat ayında % 84,5 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz