Ana Sayfa Muhasebe GVK’nın 70.maddesinde yer alan, değer artışı kazancına konu haklar nelerdir?

GVK’nın 70.maddesinde yer alan, değer artışı kazancına konu haklar nelerdir?

896
0

GVK’nın 70.maddesinde yer alan, değer artışı kazancına konu haklar nelerdir?

 

Arama, işletme ve imtiyaz hakları ve ruhsatları, ihtira beratı, alameti farika, marka, ticaret unvanı, her türlü teknik resim, desen, model, plan ile sinema ve televizyon filmleri, ses ve görüntü bantları, sanayi ve ticaret ve bilim alanlarında elde edilmiş bir tecrübeye ait bilgilerle gizli bir formül veya bir imalat usulü üzerindeki kullanma hakkı veya kullanma imtiyazı gibi haklar değer artış kazancında bahsi geçen haklardır.

 

 

 

 

 


Kaynak: gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Değer artış kazançlarında vergiden istisna edilen tutar nedir?

 

 

 

Değer artış kazançlarında vergiden istisna edilen tutar nedir?

 

 

 

Değer Artış Kazancı hangi hallerde oluşur?

 

 

 

 

 

 

Önceki İçerikİtalyan markadan Türkiye’ye dev yatırım
Sonraki İçerik%8 KDV’li sattığımız ticari gayrimenkulün alışta ödediğimiz %18 KDV’sinin farkını iade talep edebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz