Ana Sayfa Muhasebe Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemine İlişkin Vergi Usul Kanunu...

Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemine İlişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı.

734
0
Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemine İlişkin Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı.

Anonim şirketin iki ortağı var. İkisi de tüzel kişilik ve tüzel kişiliklerden birisi yurt dışında yerleşik ortak. Yurt dışı ortak hisselerini aralarında yapmış oldukları hisse devir sözleşmesi ile devretti. Devir sözleşmesi noter huzurunda yapılmadığından noterden tasdik edilmedi. Devre ilişkin yönetim kurulu kararı noterden tasdik edildi. Yeni TTK’ya göre anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi değil diye biliyorum. Vergi dairesine bildirim yapmak gerekiyor mu?

Anonim şirketlerde kuruluştan sonraki hisse devirleri tescile tabi değil, ancak tek paya düşme, tek pay sahibinin değişmesi veya tek paydan çok paya geçişler tescil ve ilan edilmektedir. Devrin gelir idaresine bildirilmesi yerinde olacaktır. En azından bilgi amaçlı olarak fayda sağlar.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAlmanya’da çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndüm ve işçi payı sigorta primlerimi aldım. İşveren payı sigorta primlerimi de alabilir miyim?
Sonraki İçerikAzerbaycan’da bir Türk firmasında yakın zamanda çalışmaya başlayacağım. İş kazası ve meslek hastalıkları sigortalarım nasıl sağlanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz