Ana Sayfa Dünya Gürcistan’da sanayi ürünleri üretici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,5 azaldı

Gürcistan’da sanayi ürünleri üretici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,5 azaldı

597
0

Gürcistan’da sanayi ürünleri üretici fiyat endeksi Aralık 2019’da %0,5 azaldı

Gürcistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Gürcistan’da Sanayi Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Kasım 2019’a kıyasla %0,5 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre endeks büyümesi %7,8 olarak gerçekleşti.

İmalat sanayi ürünleri fiyatları bir önceki aya göre %0,5 oranında azalarak, aylık toplam ÜFE değişikliğine -0,43 yüzde puanı katkı sağladı.

Grup içinde, ana metaller ve fabrikasyon metal ürünler (%-2,1) için dikkate değer bir fiyat düşüşü kaydedilmiştir. Elektrik enerjisi, gaz, akarsu ve sıcak su fiyatları %0,8 oranında azalarak, aylık toplam endeks değişimine -0.09 yüzde puanı katkı sağladı.

Üretilen ürünlerde: fiyatlar %8,0 oranında artarak yıllık toplam endeks büyümesine 6,51 yüzde puanı katkıda bulundu. Gıda ürünleri, içecek ve tütün fiyatlarında (%9,4), kağıt hamuru, kağıt ve kağıt ürünlerinde (%37,0) artış olmuştur.

Madencilik ve taşocakçılığı ürünlerinde: fiyatlar %17,3 oranında artarak yıllık toplam endeks büyümesine 1,11 yüzde puanı katkıda bulundu.

Elektrik enerjisi, gaz, buhar ve sıcak suda: fiyatlar %1,7 oranında artarak yıllık ÜFE değişikliğine 0,2 yüzde puanı katkıda bulundu.


Kaynak: Gürcistan Ulusal İstatistik Ofisi / Link: https://www.geostat.ge/media/28988/PPI-press-release-12_2019_ENG.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAsgari geçim indiriminden erkek çocuklar için kaç yaşına kadar faydalanabiliniz?
Sonraki İçerikLise stajyerlerinin işe girişini nasıl yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz