Ana Sayfa Vergi Günlük Z raporu en geç hangi saatte alınır?

    Günlük Z raporu en geç hangi saatte alınır?

    343
    0

    İlk defa e-defter kullanıyoruz. Gece yarısından sonra alınan Z raporu, e-defterde o günün mü, yoksa bir önceki günün hasılatı olarak mı kaydedilir? Z raporu hakkında e-defter kılavuzunda sadece birden fazla cihaz kullanımı ve icmalle ilgili açıklama var. Gün sonu raporlarını icmal kullanılmadan ayrı ayarı kayıt etmek istiyoruz. Ancak Z raporunda birden fazla tahsil türü (nakit, kredi kartı, eft/havale) olabiliyor. Buna rağmen her bir Z raporunu ayrı ayrı kayıt edebilir miyiz?

    Gece yarısından SONRA Z raporu alınmaz. Z raporu en geç saat 24’de alınmalıdır. Her cihaz için Z raporu ayrı ayrı kayıt yapılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç kayıtlı mal alış faturalarının KDV’si hangi hesaba kaydedilecek?
    Sonraki İçerikMevcut dükkanın hemen karşısındaki yer kiralanırsa şube açmak mı gerekir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz