Ana Sayfa Muhasebe Günlük toplantı odası kiralama hizmetinde KDV Oranı %8 uygulanabilir mi?

    Günlük toplantı odası kiralama hizmetinde KDV Oranı %8 uygulanabilir mi?

    1650
    0

    %8 KDV’lik bir ürünü %18 KDV hesaplayarak faturayı kessek, karşı tarafta indirim konusu yaparsa, bir sıkıntı olur mu? Ben beyanı %18 olarak bildireceğim. Karşı tarafta %18 indirecek.

    Karşı taraf %18 indiremez, % 8 indirir.

    Kafeterya mükellefimiz şirketlere toplantı için günlük alan kiralamakta. Toplantı odası kiralama hizmeti olarak %18 KDV ile faturalandırmaktadır. 31 Temmuz’da yürürlüğe giren KDV indirimi açısından değerlendirmesi yapıldığında bu tarihten itibaren kesilecek faturalarda KDV oranı ne olmalıdır?

    Yapılan işlemin iş yeri kiralaması kapsamında olmadığı görüşündeyiz. KDV oranı % 18 hesaplanması gerekir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSermayeye Eklenen Önceki Yıllar Kar Paylarının Tasfiye Sonucunda Dağıtılması Halinde Stopaj Yapılmaması Gerektiğine İlişkin Danıştay Kararı
    Sonraki İçerikToptan meze satışı yapan mükellefler için KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz