Ana Sayfa İstatistik Güney Kore’de yurt içi üretim arz endeksi %0,8 azaldı

Güney Kore’de yurt içi üretim arz endeksi %0,8 azaldı

508
0

Güney Kore’de yurt içi üretim arz endeksi %0,8 azaldı

Güney Kore İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Güney Kore’de 2019 yılının ikinci çeyreğinde, Yurt İçi Üretim Arz Endeksi, 2018 yılının ikinci çeyreğinden itibaren, ithal mallardaki artışa rağmen, yerel mallardaki düşüş nedeniyle %0,8 oranında geriledi.

Yerli malı arzı %2,3 düştü. İthal mal arzı ise buna %3,3 arttı.

2018 yılının ikinci çeyreğine kıyasla nihai mallar %3,5, ara mallar ise %1,0 oranında azaldı. (Nihai mallar arasında tüketim malları %1,6 büyürken, sermaye malları %10,6 düştü.)

2018 yılının ikinci çeyreğine kıyasla ‘Elektronik ürünler’ %13,1 oranında arttı. ‘Makine ve ekipman’ ve ‘Medikal, hassas ve optik aletler’ ise sırasıyla %10,1 ve %9,2 azaldı.


Kaynak: Güney Kore İstatistik Kurumu / Link: http://kostat.go.kr/portal/eng/pressReleases/1/index.board
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSatılan ticari malların maliyeti kaydını yapabilmemiz için ürünlerimizi hangi hesapta takip etmeliyiz?
Sonraki İçerikYeni memuriyet mahallinde işe başlamadan veya yolda vefat halinde aile harcırahı nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz