Ana Sayfa İstatistik Güney Afrika’da Ekim 2019’da hesaplanan enflasyon oranı sekiz yılın en düşük oranıydı

Güney Afrika’da Ekim 2019’da hesaplanan enflasyon oranı sekiz yılın en düşük oranıydı

640
0

Güney Afrika’da Ekim 2019’da hesaplanan enflasyon oranı sekiz yılın en düşük oranıydı

Güney Afrika İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, yıllık tüketici enflasyonu düşüş eğilimini sürdürürken, Eylül ayında %4,1 olan enflasyon Ekim ayında %3,7’ye geriledi. Ekim ayında hesaplanan oranın, yıllık oranın %3,7 olduğu Şubat 2011’den bu yana en düşük seviyede olduğu belirtildi.

Tüketiciler, pek çok mal ve hizmetin fiyatları daha yavaş bir oranda arttığından ve bazı fiyatlar gerçekte düştüğünden, Ekim ayında rahat bir nefes aldı. En önemlisi, Ekim 2019’da akaryakıt fiyatları geçen yılın aynı ayına göre %4,9 oranında azaldı. Ekim 2018’de, 95-oktan petrolünün fiyatı litre başına R1’den R17.08’e yükseldi. Ekim 2019 itibariyle, fiyat litre başına 16,21 R’ye düştü.

Yıllık %3,7 artışa katkıda bulunanlar; yıllık enflasyonu %3,6 olan gıda ve alkolsüz içecekler, %4,8 oranına sahip konut ve hizmet kamu hizmetleri ve %5,7 oranı ile çeşitli mal ve hizmetlerdir.

Gıda sektöründe en belirgin yıllık fiyat artışları ekmek ve tahıl (% 8,5), balık (% 7,5) ve meyvede (% 5,1) oldu.

Ekim ayındaki enflasyon oranı sekiz yıldaki en düşük olabilir, ancak en düşük rekor değil. Enflasyon Ağustos 1954’te %-0,3 oranına düşerek 1950’den bu yana en düşük rekor olarak kaydedilmişti. Yüzde sıfırın altındaki bir oran deflasyon göstergesidir. Bu, bir malın veya hizmetin fiyatının yükselmediği, ancak zamanla düştüğü zaman olur.


Kaynak: Güney Afrika İstatistik Ofisi / Link: http://www.statssa.gov.za/?p=12768
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMotorlu taşıtlar vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?
Sonraki İçerikİş yerleri iş sağlığı ve güvenliğini sağlarken hangi ilkeleri göz önünde bulundurmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz