Ana Sayfa SGK Gündelikçi çalıştırılacak personelin işe girişi nasıl yapılır?

    Gündelikçi çalıştırılacak personelin işe girişi nasıl yapılır?

    436
    0

    İşverenin bazı durumlarda günlük çalıştırdığı sigortalının işe girişi nasıl olmalıdır?

    Standart bir işe giriş işlemi yapılacak ise, personelin işe başlayacağı tarihten en geç bir gün öncesinde tamamlanmalıdır. Yanlış yapılan bir işe giriş işlemi ise en geç işe başlanan günün ertesi günü gece 23:59’a kadar iptal edilebiliyor.

    Gündelikçi çalıştıranların öncelikle işveren kayıt işlemi yapması gerekiyor.

    Bunun için işveren T.C. kimlik numarası yazıp 5510’a SMS atılmakta, Onay SMS’i geldikten sonra çalıştırılacak gündelikçinin T.C. kimlik numarası ile ayın hangi günü çalıştırılacağı yazılarak tekrar SMS atılmaktadır.

    Mali Müşavirlik meslek faaliyetimi limited şirket olarak yapmaktayım. Şirket müdürü ve ortağı olarak mali müşavir olmam sebebiyle bir huzur hakkı yazmam gerekli midir?

    Huzur hakkı ödemesi için ücret bordrosu düzenlenir.

    Bordroda GV ve DV kesintisi yapılır.

    Huzur hakkı zorunlu bir ödeme değildir.

    Ödeme için bir sınır olmaz..


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Ağustos ayında yapılan LPG ihracatı geçen yılın aynı ayına göre %39,34 azaldı
    Sonraki İçerikBireysel kredi kartı borcundan yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %52 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz