Ana Sayfa Mevzuat Gümrükte tam ve kısmı muafiyet izniyle çekilen ürünlerden hangilerini geçici ithalat kapsamından...

Gümrükte tam ve kısmı muafiyet izniyle çekilen ürünlerden hangilerini geçici ithalat kapsamından faydalandırılabiliriz?

639
0

Tam muafiyet suretiyle geçici ithalat rejiminden hangi eşya yararlandırılır?

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ekli listelerde yer alan ve söz konusu Karar’da belirtilen şartları taşıyan eşya ithalat vergilerinden tam muafiyet suretiyle geçici ithalat rejiminden yararlandırılır.

Kısmi muafiyet suretiyle geçici ithalat rejiminden hangi eşya yararlandırılır?

Geçici ithalat rejimi kapsamında getirilmesi mümkün olmayan eşya hariç olmak üzere, tam muafiyet suretiyle geçici ithalat rejiminden yararlandırılamayacak; mülkiyeti Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik bir kişiye ait olan eşyanın kısmi muafiyet uygulanması suretiyle geçici ithalat rejiminden yararlanması mümkün bulunmaktadır.

Geçici ithalat rejiminde ticaret politikası önlemleri uygulanır mı?

Geçici ithalat rejiminde ticaret politikası önlemleri uygulanmaz. Ancak, ticaret politikası önlemleri dışında dış ticaret mevzuatı ya da sair mevzuat hükümleri uyarınca öngörülen belgelerin gümrük idaresine ibrazı gerekir.

 


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti
Sonraki İçerikMuhtasar Prim Hizmet Beyannamesine ilişkin açıklamalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz