Ana Sayfa Muhasebe Gümrükte devir (millileştirilmeden) yapılan devirler KDV beyannamesinde bildirilir mi?

    Gümrükte devir (millileştirilmeden) yapılan devirler KDV beyannamesinde bildirilir mi?

    Millileştirilmeden gümrük antrepodan Yurt içindeki bir firmaya yapılan teslimler KDV beyannamesinde gösterilecek mi? Millileştirilmeden gümrük antrepodan Yurt içindeki bir firmaya yapılan devirler KDV beyannamesinde gösterilecek mi? Yabanci bir kişiye Türkiye içinde teslim ettiğimiz mallar için kestiğimiz faturalarda alıcının vergi numarası bölümüne ne yazacağız?

    1361
    0

    Suudi arabistan vatandaşı bir gerçek kişiye mal satıyoruz. Malı biz kendi dükkanımızda teslim edeceğiz. Onlar kendileri kargoyla ülkelerine gönderecek. Biz bu kişiye fatura düzenlerken vergi kimlik no kısmına ne yazacağız. İç piyasa teslimi olduğu için kdv’li fatura edeceğiz değil mi?

    Fatura da KDV hesaplanacak satış tutarı 5.000 TL üstünde ise Alıcı vergi kimlik numarası bilgisi bilinmiyorsa 10 haneli 2222222222 numarası yazılarak işlem yapılmalıdır.

    Yurtdışından mal ithal ediyoruz mal millileşmeden antrepodan türk firmaya satılıyor. Biz bunu normalde kdv beyanında göstermiyorduk transit ticaretin bir türü olarak değerlendiriyorduk.

    Fakat bir müşterimiz vergi dairesinde sorun yaşıyor. Mutlaka kdv beyanı kısmı istisna 235 satır (16/1c) da gösterin diyor göstermelimiyiz?

    Transit ticaret de ki teslimler kdv beyannamesinde beyan edilmez ancak antrepodan yapılan teslimler için kdv beyannamesinde kısmi istisnalar bölümü 235 (16/c) satırında beyan edilir.

    601 hesap kullanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikABD’de Ağustos ayında dış ticaret dengesi 67,1 milyar açık verdi
    Sonraki İçerikAnkara firmaları için Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlenecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz