Ana Sayfa Vergi Gümrüksüz alanlarda verilen hizmetler KDV istisnası kapsamında mıdır?

Gümrüksüz alanlarda verilen hizmetler KDV istisnası kapsamında mıdır?

Gümrüksüz alanlarda verilen hizmetler KDV istisnası kapsamında mıdır?

706
0

İşletmemiz yeni havaalanı gümrüksüz satış bölgesinde spa, masaj, kuaför ve dinleme odaları hizmeti verecek bir mağaza açacaktır. Bunlara ilişkin yapılan hizmetlere KDV hesaplanacak mıdır? Hesaplanması durumunda dinlenme odaları için verilen hizmetlerin KDV’si yüzde kaç olacaktır?

Gümrüksüz alanlarda verilen HİZMET ler KDV istisnası kapsamında değildir. KDV hesaplanır uygulanacak oran % 18 dir.

Gümrüksüz alanda MAL teslimleri KDV den istisnadır.(06.07.2018 tarih ve 30470 sayılı Resmî Gazete’de, yayımlanan “Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’de Seri No:19)


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTasfiye sonunda şirketlerde görünen yasal yedekler ve sermaye hesapları nasıl kapatılır?
Sonraki İçerikKosgeb tarafından işletmelere sağlanan yeni girişimcilik programının amacı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz