Ana Sayfa Mevzuat Gümrük vergilerinin eksik alındığı anlaşılırsa ne yapılır?

Gümrük vergilerinin eksik alındığı anlaşılırsa ne yapılır?

584
0

Gümrük idaresi tarafından yapılan denetlemeler sonucunda hiç alınmadığı veya noksan alındığı belirlenen gümrük vergileri, gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarihten itibaren üç yıl içinde ilgilisine tebliğ edilir. Üç yıllık süre tahakkuk zaman aşımı süresi olup, bu süre içinde yükümlüye tebligat yapılması zorunludur. Gümrük yükümlülüğünün doğduğu olayla ilgili olarak dava açılması zaman aşımını durdurur.

Bu vergilerin, yükümlüye tebliğ edildiği tarihten itibaren on beş gün içinde ödenmesi zorunludur. Ödeme süresinin bitmesinden önce ilgilinin yazılı talepte bulunması ve teminat alınması şartıyla ödeme süresi otuz gün daha uzatılabilir. Bu kapsamda tebliğ edilen gümrük vergilerine itiraz etme hakkınız vardır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHazineye Ait ‘Atıl Tarım Alanları’ Üretime Açılacak
Sonraki İçerikKira geliri beyannamelerinin beyan süresi ve ödeme süresi ne zamandır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz