Ana Sayfa Duyurular Gümrük İşlemleri Hızlandı

Gümrük İşlemleri Hızlandı

1118
0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’den giden tırlar en fazla 2 sefer yapabiliyordu, şimdi bu seferler 3’e çıktı. Bu, gümrük işlemlerinin hızlanmasından kaynaklanıyor. Amacımız, ihracatçıların işlemlerini daha kolaylaştırarak gümrüklerde bekleme sürelerini daha da kısaltmak.” dedi.13

Bakan Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de büyüterek yeniledikleri, teknik donanım bakımdan da güçlendirdikleri sınır kapılarının çok modern bir görünüme kavuştuğunu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda geçişleri hızlandırmak amacıyla mobil x-ray cihazını getirdiklerini anlattı.

“Özellikle minibüslerin, yolcu otobüslerinin fazla beklemeden geçişlerinin ve incelemelerinin güvenli bir şekilde yapılmasını sağladık. Tır geçişlerini de hızlandırıyoruz. Geçişlerde rekor rakamlar yakalamamıza rağmen tır kuyruklarını eritmekte zorlanıyoruz. Bunun sebebi de şu; hem ihracatımız arttı hem de daha önce Türkiye’den giden tırlar en fazla 2 sefer yapabiliyordu, şimdi bu seferler 3’e çıktı. Bu, gümrük işlemlerinin hızlanmasından kaynaklanıyor. Amacımız, ihracatçıların işlemlerini daha kolaylaştırarak gümrüklerde bekleme sürelerini daha da kısaltmak. Amacımız 3’e yüklenen seferleri 4’e çıkarmak.”

Kaynak: AnadoluAjans

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikLtd.Şti.’lerde Esas Sermaye Payı Ortaklar Arasında Devredilebilir mi?
Sonraki İçerikYabancı Çalışma İzni Muafiyetleri Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz