Ana Sayfa Vergi Google Ireland firmasına düzenlenen reklam hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Google Ireland firmasına düzenlenen reklam hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Yurt dışında düzenlenen faturalarda kdv tevkifatı uygulanır mı?

    1315
    0

    Bir mükellefim İnternet sitesinden Google adsense geliri elde etmekte olup, Google Ireland firmasına %18 KDV fatura kesmektedir. Mart itibariyle kestiğimiz faturayı 3/10 tevkifatlı olarak mı keseceğiz? 

    Google Ireland firması Türkiye de KDV mükellefi ise Düzenlenen faturada Hesaplanan KDV’den 3/10 KDV tevkifatı yapılır. Aksi durumda Tevkifat olmaz.

    Yük taşımacılığı faaliyetine 2/10 oranında tevkifat uygulamasına getirilmiştir. Fatura düzenlemedeki tevkifat kodu ne olacak? 

    Yeni kod henüz açıklanmadı GİB e beyan bölümü ile görüşünüz.

    BENZER İÇERİKLER

    Yük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?

    Adalet bakanlığına düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?

    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı uygulanır mı?

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyeri kira gelirinden dolayı gelir vergisi beyannamesinde vergi çıkan gerçek kişi ödemiş olduğu BAĞ-KUR primlerini indirim konusu yapabilir mi?
    Sonraki İçerikKurumlar Vergisi e-Semineri (Ankara SMMM Odası)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz