Ana Sayfa Dünya Google Almanya’ya 1 Milyar Avro’luk Yatırım Yapıyor

    Google Almanya’ya 1 Milyar Avro’luk Yatırım Yapıyor

    408
    0

    Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan bir habere göre, Amerikalı teknoloji şirketi “Google” Almanya’daki varlığını açık bir şekilde genişletiyor. Bir Milyar Avro’luk yatırım programının merkezinde, Frankfurt am Main yakınlarında bulunan Hanau şehrinde kurulacak olan bir data merkezi, Berlin-Brandenburg yakınlarında bir Cloud-altyapı yatırımı ve ayrıca Almanya’da elektriği iklim dostu bir şekilde temin etmek üzere enerji tedarikçi Engie şirketi ile bir sözleşme yer almaktadır.

    Google-Almanya’nın başındaki isim olan Philipp Justus, “Almanya’nın her zaman Google için önemli bir ülke olduğunu, bundan 20 yıl önce ikinci bürolarını ABD dışında Almanya’da açtıklarını” belirtmiştir.

    Hanau’daki yatırım, şirketlerinin bulut hizmetini kullanacak olan müşterilerinin verilerinin işleneceği 4 katlı ve yaklaşık 10.000 metrekarelik bir data merkezini içermektedir.

    Google bulut-departmanını; aramalarda ya da Youtube’da hedef odaklı reklamlar temelinde şu ana kadar güçlü bir şekilde domine ettiği reklam faaliyetlerinin yanında, artan bir kazanç kapısı olarak yapılandırıyor. Büyük ölçekli bulut-hizmetleri sunucuları arasındaki rekabet geçen yılda da arttı. Google, iş hacimlerine göre, Amerikalı şirketler olan Amazon ve Microsoft’un ardından üçüncü sırada yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Google, Lufthansa, Deutsche Bank ya da gönderim şirketi Otto gibi şirketler ile işbirlikleri kanalıyla mesafe kat etme isteğini vurgulamıştır.

    Yeni yatırım planı aynı zamanda, dataların internet üzerinden adeta şimşek hızında gönderilebilmesine rağmen, bu iş alanında yereldeki varlığın teknik olarak gerekli olduğunu göstermektedir. Müşterilere mekânsal yakınlığın bulut-teknolojilerinde önemli olduğu, bunun gecikmeler-performans-hazır olmakla ilgili olduğu belirtilmektedir.

    Haberde devamla, bu alanda Interxion şirketinin Frankfurt şehrinde milyarlarca Avro’yu harcamasının yanında, yalnızca Offenbach şehrinin elektrik tedarik şirketinin alanlarında da veri merkezlerinin bulunmadığı, dahası CloudHQ şirketince burada Avrupa’nın en büyük data merkezlerinden birinin kurulduğu, Main-Taunus bölgesinde birçok veri merkezinin bulunduğu, Hanau’nun da artık bu yerlerden biri olduğu ifade edilmektedir. Yüksek elektrik fiyatları ve dolayısı ile rekabet edilebilirlik hususlarında da eleştiriler olduğu da haberden anlaşılmaktadır.

    Google’ın tepe ismi Justus, sürdürebilirlik ile ilişkili yatırım planlarının, yalnızca politik talepleri karşılamak ya da belli iklim hedeflerine ulaşmakla ilgili olmadığını, birçok müşterinin sürdürebilirlik hedefleri olduğunu ve kendilerinden de buna katkı sağlamasının beklendiğini ifade etmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Eğitim: Şirketlerimiz Neden Halka Arz Olmalı? 07 Eylül 2021
    Sonraki İçerikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: “Kardeşlerimizi enflasyona ezdirmediğimiz gibi, imkanlar ölçüsünde durumlarını da iyileştirdik”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz