Ana Sayfa Vergi Gizlilik sözleşmeleri damga vergisine tabi midir?

Gizlilik sözleşmeleri damga vergisine tabi midir?

TL veya Yabancı Bedel içermeyen ticari Sözleşmelerde damga Vergisi uygulaması nasıl olmalıdır?

2065
0

Ticari ilişki nedeniyle iki şirket arasında imzalanan “Gizlilik Sözleşmesi” Damga Vergisine tabi midir? Ceza maddesinde, İhlal durumunda Ceza bedeli var TL veya Yabancı Bedel içermeyen ticari Sözleşmelerde damga Vergisi uygulaması nasıl olmalıdır?

Sözleşmelerde Yabancı para birimi de olsa bedel olduğu için damga vergisi hesaplanır. Bedel içermeyen sözleşmede damga vergisi hesaplanmaz.

Tek paylı anonim şirketlerde damga vergisi beyannamesi vermek zorunlu mudur? Tek ortaklı anonim şirketler sanayi odasına kaydetmek zorunlu mudur?

Ortak sayısı ister 1 ister 1.000 olsun anonim şirket Damga vergisi defteri tutmak zorundadır.

İşlemler olduğu ay damga vergisi beyannamesi verilir. İşlemin olmadığı aylarda beyanname verilmez. Sanayi ürünü üretiyor ise Sanayi odasına kayıt yapılır. A.Ş ortak sayısının hiçbir koşulda önemi yok. A.Ş bir tüzel kişiliktir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Arabuluculuk Sürecinde Gizlilik İlkesi ve İhlali Halinde Cezai Yaptırımı (Av. Mihran Aksak Uysal)

Kalkınma Ajansları Proje Ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı. 14.3.2020

 

Önceki İçerikAsgari İşçilik Oranlarında Güncelleme Yapıldı
Sonraki İçerikTürkiye ekonomisi 2020’nin ilk çeyreğinde %6 büyüdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz