Ana Sayfa Muhasebe Gider pusulası ile mal alımlarında T.C. kimlik numarası yazılmalı mıdır? 

    Gider pusulası ile mal alımlarında T.C. kimlik numarası yazılmalı mıdır? 

    Arsa satışında KDV oranı nedir? Gider pusulası ile alınan arsa satışında kdv oranı nedir?

    1208
    0

    Gider Pusulası ile vergi mükellefi olmayan kişilerden mal alan kuyumcuya kişiler T.C. numarasını vermek istemiyor. Ödemesi bankadan yapılıyor. Ba formunda nasıl gösterebiliriz?

    Gider pusulasında mutlaka T.C. olması gerekir.

    Limited şirket olan firma gider pusulası ile 6.000.000 TL ile şahıstan 20/09/2020 tarihinde arsa alımı yaptı. Şimdi satmak istiyor. Arsa tesliminde Kdv oranı ne olacaktır?

    % 18 oranında kdv hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV iadesi alınabilmesi için defter ve kayıtların bunun tespitine imkan verecek şekilde takip edilmesi gerekmektedir.
    Sonraki İçerikAğustos sonunda bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku % 4,8 oranında artarak 58,8 milyar ABD doları oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz