Ana Sayfa Muhasebe Gider pusulası ile alınan binek aracın satışında KDV uygulamalı mıyız?

    Gider pusulası ile alınan binek aracın satışında KDV uygulamalı mıyız?

    655
    0

    KDV’siz gider pusulası ile alınan aracın yine vergi mükellefi olmayan birine satışında % 1 KDV uygulanır mı?

    Aracın KDV’siz alınması sizin düzenleyeceğiniz faturada KDV hesaplanmayacağı hakkı doğurmaz. Alıcının vergi mükellefi olup olmaması önemli değildir.

    Mobilya imalatı yapan firmamız kendi işinde kullanmak üzere gerçek kişiden aldığı KDV’siz kayıt yaptığı (noter satış sözleşmesi ile) minibüsü satarken KDV oranı ne olmalıdır?

    % 18 KDV oranı uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikReel Kesim Güven Endeksi Ağustos 2020’de bir önceki aya göre 5,5 puan artarak 106,2 seviyesinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikC-Voucher’den KOBİ’lere yönelik 15.000 EURO hibe sağlanacak çağrı açıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz