Ana Sayfa Vergi GİB portalı üzerinden düzenlenen E-Arşiv Faturayı iptal edebilir miyiz?

GİB portalı üzerinden düzenlenen E-Arşiv Faturayı iptal edebilir miyiz?

3181
0

Bulunduğumuz günden geriye e-Fatura veya e-Arşiv Fatura kesilebiliyor mu? Sistem izin verse bile cezai müeyyide olur mu?

Geçmiş tarihli fatura kesip sonrasında irsaliye düzenleyemez mükellefiniz usulüne uygun ve dönemi içinde düzenlenmeyen ticari belgeler için Kanunda belirtilen cezai durumlar uygulanacaktır.

Müşterimiz sehven kendisine e-Arşiv Faturası kesmiş ve faturayı onaylamış. İptal butonunu seçtiklerinde onaylanmış belgeler iptal edilemez diye bir uyarı çıkıyor. İmzalanan e-arşiv Faturalarını iptal edebilir miyiz?

Eğer 5 bin ve 30 bin TL sınırı sebebiyle düzenlenen bir fatura ise e-Arşiv Fatura portalı üzerinden imzalanmış e-Arşiv Fatura iptal edilemez. Fakat tevsik yükümlülüğü tarafınıza ait olmak üzere kayıtlarınıza almayıp, yeniden doğru bir biçimde fatura düzenleyebilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAB’de toplam organik alan 2012-2018 yılları arasında %34 arttı
Sonraki İçerikGİB portalından düzenlenecek dövizli faturalarda Kur belirtilmeli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz