Ana Sayfa Muhasebe Gib portaldan düzenlenen e-arşiv faturalara kaşe ve imza taslağı yüklenebiliyor mu?

    Gib portaldan düzenlenen e-arşiv faturalara kaşe ve imza taslağı yüklenebiliyor mu?

    E-arşiv faturaya kaşe görüntüsü eklenmeli midir? Şahıs firmalarının sahibinin özel harcamalarına ait gelen e-arşiv faturaları defter beyana kayıt edecek miyiz?

    644
    0

    Bir şahıs işletmesi e-fatura kullanıyor ve mükellefiyeti ile ilgili olmayan faturalarda e-fatura sistemine düşüyor. Örneğin, ev satın aldı ve inşaat firması ticari senaryo e-fatura kesti ve mükellef de onayladı. Bu durum da biz bu faturayı defterimizde dikkate almıyoruz. Bu bir sorun yaratır mı?

    Ticari faaliyeti ile ilgili olmayan faturaları işleme almayabilirsiniz.

    GIB portaldan e-arşiv fatura 5.000 / 30.000 TL düzenleyen firmalar için sisteme kaşe ve İmza yüklenebiliyor mu?

    5bin ve 30bin TL üzeri düzenlenecek olan faturalar için kaşe gerekli değil. Gelir İdaresi Başkanlığının mali mührü kullanılmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDüzenlenmiş olan e- irsaliye iptal edilebilir mi?
    Sonraki İçerikYasal süresinde beyan edilmeyen e-defteri nasıl beyan edebiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz