Ana Sayfa Vergi GİB portaldan düzenlediğimiz E- Arşiv faturalarını iptal edebilir miyiz?

GİB portaldan düzenlediğimiz E- Arşiv faturalarını iptal edebilir miyiz?

962
0

01.01.2020 itibarıyla GİB portaldan müşterim, e fatura mükellefine 96.000 TL fatura keserken 96 milyon kesmiş ve not kısmına 96 bin TL olarak yazmıştır. Karşı taraf iade kesmiyor. Yeni doğru fatura kesin not kısmına açıklama yazın diyor. Faturamız 5/10 tevkifatlıdır. Sürekli KDV iadesi alıyoruz. Nasıl bir yol izleyelim?

5 bin ve 30 bin TL üzeri faturalarda GİB Portal üzerinden onaylı belgelerin iptali mümkün bulunmamaktadır. Ancak tevsik yükümlülüğü tarafınızda olmak üzere kayıtlarınıza almayabilirsiniz.

Yeni bir şirket kuracağız. Ana faaliyet konusu dayanıklı tüketim toptan ticareti olacak. Ana sözleşme konularında ilk sıraya yazacağız bu konuyu. Ayrıca ileride 3-5 ay sonra toptan meyve sebze ticareti de yapacak. Bu konuyu da ana sözleşmeye yazacağız. Hal kayıt sistemine kayıt gibi işleri şirket kurulduktan sonra yapacak. Bu durumda şirket kurulduğunda e fatura ve defter mükellefiyetimiz başlar mı?

Mükellef yaş meyve sebze alım satım işi ile de uğraşacaksa; e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Defter Uygulamalarına geçiş zorunluluğu bulunacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernek beyannameleri ne zaman, nereye ve ne şekilde verilmelidir?
Sonraki İçerikGeri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Verme Süresi Değişti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz