Ana Sayfa Çalışma Hayatı Geriye dönük yapılan girişlerde oluşan prim ödemeleri hangi hesapta takip edilmelidir?

Geriye dönük yapılan girişlerde oluşan prim ödemeleri hangi hesapta takip edilmelidir?

Geriye dönük yapılan girişlerde oluşan prim ödemeleri

637
0

Bilanço defterine tabi şahıs firması mükellefim 2019 eylül ayında girişi yapılması gereken bir personelin girişi yapılmamış şimdi geriye dönük olarak girişi yapılıp beyanların verilmesi istenmektedir. Bu işlemi 2020 yılında yapacağımızdan 2019 yılı ile ilgili giderlerin kayıtlarını 2020’de yapıp ilgili hesap olarak 681 hesabı kullanabilir miyiz?

681 hesap kullanılarak kayıt yapabilirsiniz. Prim dışındaki ödemeler KKEG olarak kayıtlara alınacaktır.

Program yazıcılığı ve kurulumu yapan bir müşterim için 17 yaşında meslek lisesi elektrik elektronik bölümü öğrencisini yaz dönemi için işe alacağız. Stajyer değil de genç işçi olarak çalıştırmam gerektiğini daha önceki sorumda sizden öğrenmiştim. Ancak biz bu öğrenciyi şirketlere gidip cihaz (programın yazıldığı yaklaşık modem büyüklüğünde) montajı yapması için çalıştıracağız. Montaj işçiliği genç işçilerin çalışabileceği işler listesi içinde yer almıyor. (Çalışamayacakları işler listesinde de yer almıyor.) Bölümü elektrik elektronik olduğu için (zaten staj yapsaydı da bu bölümlerde çalışacaktı) bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Âmâ gene de danışmak istedim. Biz bu kişiyi çalıştırabilir miyiz yoksa bu meslek için 18 yaş üstü birini mi işe almamız gerekir?

Bu yaştaki gençlerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmaması gerekmektedir. Bunu yapacağı işin meslek kodu ile ağır ve tehlikeli işler listesinden çek ederek belirleyebilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Genç ve çocuk işçiler haftalık en fazla ne kadar çalışabilir?

18 yaşını doldurmamış çocuk işçiler SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

Çocuk İşçilerin Çalıştırılması Hangi Şartlarda Olabilir?

Önceki İçerikDevlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli 2019 yılında yıllık %30,7’lük bir artış gösterdi
Sonraki İçerik2002 Yılından Bu Yana 38 Bine Yakın Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Kamu Kurumlarında İstihdam Edildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz