Ana Sayfa Muhasebe Geriye dönük teşviklere ilişkin gelir kaydını ne zaman yapacağım?

Geriye dönük teşviklere ilişkin gelir kaydını ne zaman yapacağım?

1027
0

Geriye dönük SGK teşvikleri pirim borçlarına mahsup yapıldığı ayda mı gelir yazılacak? Yoksa müfredat kartlarımıza işlenen ayda mı gelir yazmamız gerekmektedir?

 

Örneğin 27.000 TL geriye dönük teşviki mevcut bunun 13.000 TL kısmı Aralık 2018 SGK borcuna karşılık mahsup işlemi yapıldı. 2018 13.000 TL Gelir 2019 yılına 14.000 TL gelir mi yazılmalı yoksa tamamı 2018 yılına mı yazılmalıdır?

 

Bu konu hakkında edindiğimiz görüş mahsup işlemi gerçekleştirildikten sonra müfredat kartına işlendiğinde giderleştirilmelidir. Ancak SGK dan henüz yazılı cevap tarafımıza ulaşmamıştır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket ortağının oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

Fiilen işyerinde çalışan mükellefin oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

SGK teşviklerinden doğru faydalanıyor muyum? nereden kontrol edebilirim?

 

SGK teşvik gelirine ait muhasebe kaydını nasıl yapacağım?

 

Yararlandığım SGK Teşviki bitince başka teşvikten faydalanabilir miyim?

 

 

 

Önceki İçerikİşte Moğollar! (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)
Sonraki İçerikSerbest Meslek erbabının mesleki eğitim faturaları gider olarak yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz