Ana Sayfa Vergi Geriye dönük e-Arşiv Fatura düzenleyebilir miyiz?

Geriye dönük e-Arşiv Fatura düzenleyebilir miyiz?

593
0

Gerçek kişinin internet üzerinden, ofis göstermeden evinden 2. el ürün satış yapma talebi var. Ayrıca antrenör olması dolayısıyla vergi mükellefiyeti de bulunuyor. Kişinin açılış işlemlerini aynen gerçek kişi şirket açılışları şeklinde mi yürütmesi gerekiyor, farklar ne olacaktır?

Kendi internet sitesini kurması nedeniyle E-Arşiv, e-fatura mükellefiyeti olacak mı?

Ürünlerinin 2. el olması nedeniyle kişilere gider pusulası düzenlemesi yetecek midir? Satacağı ürünler arasında lüks markaların olması durumunda ayrı bir vergilendirmeye tabii olacak mı?

Bahsettiğiniz kişinin GV mükellefiyeti yoksa GV mükellefiyeti açması gerekmektedir.

İnternet üzerinden yapacağı ticari faaliyet için VD bilgi verecek tutması gereken defteri ve kullanması gereken belgeleri kullanacak, vergi mükellefi olmayanlardan alınan mallar için GV stopajı ve KDV hesaplamadan Gider pusulası düzenleyecektir.

İnternet den satışı varsa vergi mükelleflerine 5.000 TL ve üstü, vergi mükellefi olmayanlara 30.000 TL üzerindeki satışlar için e -arşiv fatura düzenleyecek. Şirket kurulması zorunlu bir işlem değildir.

 

Servis işi yapan mükelleflerimiz büyük bir firmaya ay sonu fatura kesmektedirler e-Arşiv Faturaya geçildiği için ben Ocak ayının hak ediş faturasının yine Ocak ayı içinde kesileceğini söyledim. Fakat ana firmadaki muhasebeci Şubat’ın 7 sine kadar bize Ocak ayının faturasını kesebilirsiniz demiş. 189’u aradım onlar geriye dönük fatura kesilemeyeceğini söylediler nasıl bir yol izlemeyelim?

Maliyenin verdiği bilgi doğrudur. Geriye yönelik e-arşiv faturası düzenlenemez.

Düzenlemesi halinde VUK 353/1.maddesine göre usulsüzlük cezası uygulanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBitki koruma ürünleri ile ilgili yapılacak denemeler hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. 18.2.2020
Sonraki İçerikCanlı hayvan ticareti yapan satıcıların çalışma ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. 18.2.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz