Ana Sayfa Muhasebe Geri tarihli e-serbest makbuzu düzenleyebilir miyiz?

    Geri tarihli e-serbest makbuzu düzenleyebilir miyiz?

    Geri tarihli e-serbest makbuzu düzenlenebilir mi?

    586
    0

    E-fatura mükellefiyiz. 5 ağustosa kadar ağustos ayı için faturalar kesmiştir. Mükellef 5 Ağustos’ta 31 Temmuz’a E- fatura kesmek istemektedir. Bunun usulen sakıncası var mıdır?

    Faturalar 7 gün içinde düzenlenmeli ve müteselsil olarak fatura tarihleri ve sıra numaraları birbirini takip etmelidir. Müteselsilliği bozulan faturalar için özel usulsüzlük cezası uygulanabilir.

    E-serbest meslek makbuzunu geriye dönük kesebilir miyim?

    Tüm belgeleri usulüne uygun bir şekilde yasal düzenleme tarihlerinde düzenlenmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKovid-19 salgını ABD ekonomisini nasıl etkiledi?
    Sonraki İçerikTemmuz ayında limanlarda elleçlenen yük miktarı bir önceki yıla göre artış göstererek 40 milyon ton oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz