Ana Sayfa Muhasebe Geri tarihli e-Arşiv Fatura düzenleyebilir miyiz?

    Geri tarihli e-Arşiv Fatura düzenleyebilir miyiz?

    Geri tarihli e-Arşiv Fatura düzenlenebilir mi?

    520
    0

    Firmamız e-fatura mükellefidir. 5 ağustosa kadar ağustos ayı için faturalar kesmiştir. Mükellef 5 Ağustos’ta 31 Temmuz’a E-fatura kesmiştir. Bunun usulen sakıncası var mıdır?

    Faturalar 7 gün içinde düzenlenmelidir ve kesinlikle faturaların müteselsil olarak sırası tarih ve seri bazında bozulmamalıdır. Özel usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalınabilir iyi günler

    E-Arşiv fatura iptali olabilir mi?

    5 bin ve 30 bin TL üzeri faturalar için GİB Portalını kullanarak faturanızı düzenlediyseniz; alıcı ve satıcının ilgili hatalı faturayı kayıtlarına almaması yeterlidir.

    E-arşiv fatura mükellefiyseniz de özel entegratörünüz ile görüşmelisiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılının ilk altı ayında kişisel koruyucu donanımlarda 12 farklı ilde 86 firmada 156 ürün denetimi yapıldı
    Sonraki İçerikTemmuz 2020’de kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre % 6,32 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz