Ana Sayfa Vergi Geri kazanım beyannamesi vermeyen bir firmanın alabileceği ceza nedir?

    Geri kazanım beyannamesi vermeyen bir firmanın alabileceği ceza nedir?

    GEKAP beyannamesi

    500
    0

    Geri Kazanım Katılım Payı beyannamesi vermesi gerekmeyen ve faaliyet alanı itibariyle bu kapsamda işlemi bulunmayan anonim şirket için yaşanan belirsizlikler nedeni ile 2020 yılında Beyan Edilecek Bilgim Bulunmamaktadır kutucuğu işaretlenerek boş beyanname verilmiştir. 2021 yılı ilk dönemden itibaren boş dahi olsa beyanname verilmemiş, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmemiştir. Karşılaşılabilecek cezai yaptırım mevcut mudur? 

    Detay bilgi için aşağıdaki linkteki Rehberi inceleyiniz. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf

    İnternet satışı yapan firma ürünlerini kutu ve balonlu naylon gibi ürünlere sarıp göndermektedir. Bu tür ambalaj ürünlerinden dolayı gekap beyannamesi vermek zorunda mıdır?

    Ambalajlar için Gekap beyannamesi verilecektir

    Ürünlerin paketlenmesinde, sarılmasında kullanmış olduğumuz demir ince telleri Gekap beyannamesi ile bildirilmesi gerekmekte midir?

    Demir ince telleri Gekap kapsamında olmadığı görüşündeyiz. 

    Detay bilgi için aşağıdaki linkteki Rehberi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf

    Tekstil firmasının fason olarak üretmiş olduğu gömleğe geçirmiş oldukları jelatin torba gekap beyannamesine tabi midir?

    Tekstil firmasının fason olarak üretmiş olduğu gömleğe geçirmiş oldukları jelatin torba gekap kapsamındadır. Ambalaj olarak Gekap Beyannamesi verilecektir.

    Limited şirketimiz kendi markasıyla bez ve naylon çuval basmakta ve bu ambalaj malzemesi ile bakliyat ürünlerini 1 kg ve 5 kg olarak paket yaptırmaktadır. Bu ürünleri toptan olarak satmaktayız. Gekap beyannamesi vermemiz gerekiyor mu?

    Ürettiği Naylon çuvalı kullanıyor ise, bakliyat ürünlerinin paket yapılmasında kullanılan ambalaj malzemeleri için Gekap beyannamesi verilecektir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMart 2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre İstanbul’da kullanılan taşıt kredisi %92, ihtiyaç kredisi %38,2, konut kredisi ise %31,5 arttı
    Sonraki İçerikBulgarların Dörtte Biri Yoksulluk Sınırının Altında Yaşıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz